CELE MAI COMUNE GRESELI CAND VOPSESTI

0 Comments
 

Esti gata sa incepi renovarea la interior? Atunci incearca, pe cat posibil, sa eviti greselile pe care majoritatea dintre noi le facem atunci cand ne apucam de vopsit pe cont propriu!

1. Te apuci de vopsit imediat!

Ai o pensula si o cutie de vopsea lavabila. Bun! De ce sa NU te apuci imediat de vopsit? Pentru ca inainte de orice, trebuie sa pregatesti suprafata pe care urmeaza sa o vopsesti, altfel risti ca noul strat de vopsea sa nu prinda, iar lucrarea ta sa nu reziste prea mult in timp. Peretii murdari sau peretii cu un finisaj prea lucios sunt suprafete la care vopseaua nu va adera sub nicio forma. A pregati suprafata de lucru in prealabil inseamna sa cureti, sa sablezi, sa dai cu amorsa, sa astupi gaurile sau alte semne – orice este nevoie pentru ca aplicarea vopselei sa nu ridice ulterior probleme!

2. Nu ai pregatit camera!

Nici nu ai idee cat este de greu si de migalos sa scoti petele de vopsea lavabila de pe mobila, lampi sau alte accesorii. Dureaza o vesnicie! Inainte de a te apuca de vopsit, scoate obiectele mici din camera in care vei lucra, iar pe cele mari acopera-le cu folie de protectie.

3. Nu-ti protejezi podeaua!

Vopseaua are mareata calitate de a curge si a ajunge prin locuri prin care nu-ti doresti sa o gasesti. Este greu de scos de pe covoare, obiecte de lemn sau materiale laminate. Inainte de a deschide cutia de vopsea sau de a manevra un trafalet, ar fi bine sa te asiguri ca podeaua ta sau obiectele de pe ea sunt bine protejate!

4. Cumperi cele mai ieftine pensule!

In orice domeniu exista o varietate mare de produse disponibile menite sa te ajute sa lucrezi mai usor. Nici vopsitul nu face exceptie! Pensulele se gasesc in diverse forme si sunt fabricate din tot soiul de materiale, dar nu oricare dintre ele se potriveste lucrarii pe care tu intentionezi sa o faci. De exemplu, cea mai buna pensula pentru aplicarea vopselei latex este cea cu peri in combinatie de nylon si poliester.

5. Vopsesti in conditii meteo necorespunzatoare!

Ti-ai programat un weekend anume in care sa-ti vopsesti casa. Dar uneori, conditiile meteo nu sunt tocmai favorabile. Vopseaua data in conditii de umiditate ridicata se va usca foarte greu, de exemplu. Daca vopsesti la temperaturi foarte scazute vei avea parte de un finisaj nu tocmai pe placul tau.

6. Subestimezi cantitatea de vopsea necesara!

Una dintre cele mai frecvente greseli care se fac la renovarea pe cont propriu este subestimarea cantitatii de vopsea lavabila de interior necesara lucrarii. Niciodata nu trebuie sa iei mai putina vopsea doar ca sa vezi daca se potriveste incaperii si apoi te apuci sa o diluezi prea mult in speranta ca va fi suficienta pana in final. Sau… nu aplici un prim strat prea gros de vopsea doar ca sa eviti sa mai dai un altul!

Categories:

Related Posts

PRESIUNE SCAZUTA LA APA -CE INSEAMNA?
În rândurile următoare, vom vedea ce este presiunea apei și ce probleme poate cauza o
Asociația de Proprietari Bloc 64 Obligațiile asociațiilor de proprietari în 2021
Modul de organizare și funcționare al asociațiilor de proprietari este reglementat de Legea nr. 196/2018,
ALEGEREA UȘILOR ȘI A FERESTREI PENTRU ACASĂ
Realizeaza masuratorile si decide directia de deschidere a fiecarei usiCa sa cumperi o usa de